בתקשורת

4.1.2024: "מחירי הסחורות יורדים והשקל החתחזק. אז למה ספקיות המזון מעלות מחירים?" נתנאל אריאל, גלובס. פרופ' אלון איזנברג מהאוניברסיטה העברית, שחקר את התחום, מסביר את התופעה

1.1.2024: "החות'ים ממשיכים לעכב לנו את המשלוחים מהמזרח, זה אומר עיכובים ועיכובים משפיעים לנו על הכיס" ראיון (תשע דקות) לתכניתו של אורי פסובסקי במיזם רלוונט טיווי

13.2.2022: "מלחמה בריכוזיות יכולה גם לגרום לעליית מחירים. אין פתרונות קסם". דוד טברסקי, דבר. הכלכלן ד"ר אלון איזנברג, מומחה בניתוח שווקים ותחרות, מסביר שריכוזיות היא לא תמיד הגורם לעליית מחירים, ומזהיר מפתרונות בזק: "ציפיות לשינוי מהיר לא תמיד מובילות למקומות טובים"

9.1.2022: "לחשוב שכל מה שצריך זה הורדת מכסים? יש פה טעות קשה מאוד". אורי פסובסקי, גלובס. ד"ר אלון איזנברג המתמחה בחקר מבנה שווקים ותחרות מסביר ש"צריך להעלות הילוך בתחום ההגבלים העסקיים – אבל זה לא הפתרון לאינפלציה." בין ההמלצות שלו לרשות התחרות: לחזור להתמקד בקרטלים ולספק לחברות הנחיות ברורות -"שהשוק ידע מה מותר ומה אסור".

1.9.2021: "בטווח הארוך פתיחת המשק ליבוא תמיד תוביל לירידת מחירים", ד"ר אסף צימרינג, גלובס. הכלכלן ד"ר אלון איזנברג מהאוניברסיטה העברית פרסם לאחרונה סקירת ספרות על התופעה המכונה "טילים ונוצות": המחירים לצרכן עולים במהירות – כמו טילים – כאשר העלויות גדלות, אך יורדים לאט מאוד – כמו נוצות – כאשר העלויות יורדות.

28.6.2021: "בחל"ת נפקחו לי העיניים": עובדי ענף הפרסום נוטשים את המקצוע, והם לא לבד. פודקאסט "הצוללת", ענת ביין-לובוביץ' ואורי פסובסקי. לפי ד"ר אלון איזנברג, מרצה בכיר לכלכלה באוניברסיטה העברית בירושלים…מודל החל"ת המושמץ בכל זאת עבד, כי הוא "הגן על העובדים, לא על מקום העבודה, ויש לכך יתרונות רבים. הוא אפשר לעובדים לחשוב על מה הם רוצים לעשות, במה הם טובים ומה ישמח אותם".

7.5.2021: Captive shoppers: To what extent are travel barriers driving price dispersion in cities?". Several years ago, residents of some of the poorer neighborhoods on the outskirts of Jerusalem boycotted Israel’s largest supermarket chain over what they argued was economic injustice. האגודה האמריקנית לכלכלה, Research Highlights.

1.3.2021: "מודל החל"ת, השלב הבא: דמי אבטלה דיפרנציאליים." גלובס, אלה לוי-וינריב. לדברי ד”ר אלון איזנברג, מומחה למבנה שווקים ואקונומטריקה מהאוניברסיטה העברית, “ניתן לקשור את קצב ההפחתה בהטבות למדדי הביקוש לעבודה: מספר המשרות הפנויות, השכר המוצע למשרת שכיר בענפים מרכזיים. ככל שאלו ישקפו יציאה אמיתית מהמשבר, ניתן יהיה להפחית את ההטבות באופן מהיר יותר".

16.2.2021: "רוצים להעביר תוכנית כלכלית לפני הבחירות? המומחים מייעצים מה צריך להיות בה". גלובס, אלה לוי-וינריב

7.12.2020: כנס חטיבת המחקר בבנק ישראל: "תחרות ושינויים מבניים". פאנל בהנחיית סמי פרץ מעיתון דה-מרקר, שידון בנושאי מדיניות הקשורים לתחרות במשק הישראלי…בפאנל ישתתפו: מר יאיר אבידן, המפקח על הבנקים, ד"ר אלון איזנברג מהאוניברסיטה העברית, מר ערן יעקב, ממלא מקום מנכ"ל האוצר ומנהל רשות המסים, וד"ר אורן רגבי, הכלכלן הראשי של רשות התחרות.​

5.11.2020: ד"ר אלון איזנברג מהמחלקה לכלכלה באוניברסיטה העברית זכה לאחרונה בפרס לכלכלן צעיר לשנת 2020 מטעם קרן ישראל צרפת, המוענק השנה בפעם השנייה. ד"ר איזנברג מתמחה בתחומי הארגון התעשייתי והאקונומטריקה, ומחקריו עוסקים באופן בו שווקים מודרניים מתפקדים…הפרס שזכה בו מוענק לכלכלן ישראלי עד גיל 45 ולכלכלן צרפתי עד גיל 40 (יחד) – בעבור היותם "חוקרים מצטיינים שעבודתם זכתה להצטיינות בינלאומית". הודעת האוניברסיטה העברית. פרסום בנושא באתר ynet. הודעת ה-École Polytechnique.

24.7.2020: "כשהליקופטרים יפזרו גשם של שקלים". יתד נאמן, ט.כץ. עם ד"ר מיכאל שראל, ראש 'פורום קהלת' לכלכלה ולשעבר הכלכלן הראשי במשרד האוצר, וד"ר אלון איזנברג מהמחלקה לכלכלה באוניברסיטה העברית.

22.7.2020: שער "גלובס": לא לפסול על הסף מענק אוניברסלי לכל אזרח ולאמץ שיח כלכלי מורכב, קונקרטי ובעל קונטקסט עולמי.לדבר על אמון, לבחון את המגזר הציבורי ולרתום את המגזר הפרטי. כלכלנים מהאוניברסיטה העברית משרטטים בטור מיוחד ל"גלובס" מה חסר בדיון הציבורי על הקורונה הכלכלית.

20.7.2020: "'גלובס' מארח פאנל מומחים יומי בניסיון לסגור את הוואקום ולסייע במציאת פתרונות יצירתיים לקורונה הכלכלית", שני אשכנזי. לרתום את המגזר הפרטי למאבק בווירוס, ולתת לשוק להתחרות על זה.

21.5.2020: "מה יקרה לביקוש?" פודקאסט "חיות כיס" עם צליל אברהם. לפני חודשיים הורדנו את השאלטר על עסקים פעילים, מצליחים, ורווחיים. הלקוחות עדיין רצו לקנות – אבל המוכרים לא יכלו למכור. אז למה שעכשיו, כשנרים את המתג בחזרה, המצב לא יחזור להיות כמו שהוא היה? 

8.5.2020: "היום שאחרי הקורונה: היכונו להשתלטות המונופולים". כתבה ופודקאסט ה"צוללת" עם אורי פסובסקי, "גלובס". למרות העדנה שהייתה למכולת השכונתית בתקופת ההסגר, ד"ר אלון איזנברג המתמחה בחקר מבנה שווקים ותחרות, מעריך כי המשבר מעניק רוח גבית לחברות הגדולות • לדבריו את תוכנית הסיוע צריך לעצב "כדי שלא נחזור לעולם שבו נשארנו עם חברה סלולרית אחת, ורשת סופרים אחת"

18.2.2020: "השיטה" עם איציק מצרפי, רדיו גלי ישראל: ד"ר אלון איזנברג מהמחלקה לכלכלה באוניברסיטה העברית בירושלים ולשעבר יועץ לרשות ההגבלים העסקיים, מדבר על המונופול של שטוביץ ודיפלומט בשוק הישראלי

30.1.2020: "השיטה" עם איציק מצרפי, רדיו גלי ישראל: שיחה על המיזוג המוצע בין הוט לפרטנר ועל החשדות לתאום מחירים בענף המעליות (החל מדקה 30:05)

29.3.2017: "מונופול בארוחת הערב", אסף צימרינג (כאן)

12.1.2017: רשות ההגבלים העסקיים מפרסמת טיוטת מחקר העוסק במתודולוגיה להגדרת שווקים באמצעות מודלים אקונומטריים של ביקוש

18.5.2016: שדרוג כפוי? כיצד מושפעת רווחת הצרכנים משיפורים טכנולוגיים, Microeconomic Insights

14.9.2014: חדש מפני ישן? Oxford University Press's OUPblog

24.7.2015: מחקר: מה גרם לקוקה קולה לחתוך 20 אחוז ממחיריה בברזיל, Ynet

25.7.2012: המעמד הבינוני החדש עלול לפסוח על מותגים בין לאומיים, Wall Street Journal ,Ideas Market Blog

לעדכונים שוטפים: עקבו בטוויטר כאן (או כאן, לעדכונים באנגלית בתכנים אקדמיים יותר)

אודות הבלוג

לכל הרשומות

בתקשורת

צרו קשר

בואו לעקוב בטוויטר